Oletko kuullut?

Bää

Eräs Igor-museon kävijä kertoi:

Asuimme maatilalla, jossa oli paljon erilaisia eläimiä. Talomme oli iso, ja niin oli myös pihamme, ja sen takia kaikki kylän lapset kokoontuivat meille leikkimään. Meillä oli sotavanki, joka oli usein mukana leikkimässä lasten kanssa. Eräänä päivänä, kun olimme pihalla leikkimässä, vanki alkoi yhtäkkiä juosta pikavauhtia metsään päin. Me huolestuimme ja mietimme, pitäisikö hakea äiti ja isä. Samassa vanki kääntyi juostessaan, ja huusi: - Bääää! Silloin oivalsimme, että hän oli menossa hakemaan lammasta, joka laidunsi metsänreunalla. Hetken kuluttua hän palasi lammas narussa.

Kerro lisää...

?
Mitä patsaille tapahtui?
!
Kirkkonummen rautatieasemalla seisoi vuonna 1956 komea riemukaari, joka purettiin suomalaisten toimesta niin nopeasti kuin mahdollista - niinkuin kaik...

Degerbyn blogi

Ett gott år 2016

Det är underligt så bitar ibland faller på plats just när man tror att mycket för länge sedan är glömt eller överspelat. Som det här med Degerbydagen där Karl-Göran Karlsson trodde på en återuppstånden talkoanda av den gamla goda sorten, som gjort Degerby så berömt. Och så visade det sig att han hade rätt!

Dessutom verkade alla så innerligen nöjda med att ha grävt fram stövlar och mycket annat från återkomstens tider på sent 50-tal. Allt var på plats, inklusive pansarvagnen och de två dansande Kalinka-flickorna. Allt fungerade och allt stämde!

Precis som det gjorde med Igormuseet hela säsongen 2016 med ett besökarantal långt över medeltalet. Vi är snubblande nära 4500 för det här året och det känns bra.

Lue lisää...

Ajankohtaista Degerbyssä

Degerbyn uusi kyläavustaja

Degerbyssä on uusi kyläavustaja. Inkoolainen Kim Ketola aloitti työnsä 1 marraskuuta ja on nyt valmis auttamaan kyläläisiä arjen askareissa, kuten lumitöissä ja ruohonleikkuussa jne. Kimin työajat ovat arkisin noin 9-14 välillä ja hänet voi tilata puhelimitse numerosta 046 6230405 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Työstä veloitetaan 10€ per tunti, plus kilometrikorvaukset lähtöpaikkana Furuborgintie 6.  Työmaksun osuus toimii myös  työtalousvähennyksenä veroituksessa.