Degerby - 'Suurkylä'

Degerbyn nimi tulee sanasta diger t. deger = suuri, laaja (vrt. Degerö/Laajasalo). Alkujaan siihen kuului seitsemän isompaa tilaa sekä joukko muita asumuksia Inkoon itäosassa. Inkoolaiset kutsuivatkin degerbyläisiä 'itämaalaisiksi'.

 

Degerby koostuu paristakymmenestä pienemmästä kylästä ja tarjoaa vanhaa viljelyskulttuuria luonnonläheisessä ympäristössä. Kylässä on 882 vakituista asukasta ja noin saman verran vapaa-ajan asukkaita, noin 70 yritystä ja upea Kopparnäsin virkistysalue merenrantoineen. Ei ihme, että Degerby on vetovoimainen asuinpaikka erityisesti lapsiperheille.

Degerbyn kirkonkylässä on koulu, päiväkoti, leikkipuisto, elintarvikekioski, parturi-kampaamo, ravintola ja nuorisoseuratalo. Muutaman kilometrin päässä sijaitsee lemmikkieläinpuisto. Tutustu lähemmin kylän tarjontaan näillä sivuilla!

Degerbyläisiä pidetään itsenäisinä ja määrätietoisina. Näitä ominaisuuksia tarvittiin erityisesti silloin, kun uudisrakentaminen pääsi vauhtiin Porkkalan vuokra-ajan päätyttyä, sillä melkein koko Degerby kuului Neuvostoliitolle luovutettuun alueeseen. Jos haluat tietää enemmän vuokra-ajasta eli Porkkalan parenteesista, tule tutustumaan Degerbyn Igor-museoon ja kyläkonttori Rosenbergiin. Lue lisää museosta ja muista matkailupalveluista tästä.

 

Tutustu lähemmin Degerbyn kylään tällä sivulla!

Video Degerbystä