(katso kartta sivun alaosassa)

Degerby Igor-museossa kerrotaan Porkkalan vuokrakaudesta ja sen vaikutuksista sekä Suomen että Neuvostoliiton puolella. Vuokrakausi oli merkittävä aika maamme poliittisessa historiassa. Se oli myös pysyvä uhka Suomen itsenäisyydelle. Kiinnostus on viimeisten 30 vuoden aikana kasvanut valtavasti, ja vasta nyt ollaan saamassa jonkinlainen kuva tästä erikoisesta aikakaudesta.

Vuoden 2020 pääteemat:

  • Kun traktoriunelmasta tuli totta
  • Suurpea - Virolainen niemimaa joka vei voiton Porkkalasta
  • Jokapäiväistä elämää Porkkalan tukikohdassa

Voi tutustua Igor-museoon etukäteen Yle Areenan kautta.

Huom! Järjestämme yhteistyössä Hangon rintamamuseon ja Kaarteen sotamuseon kanssa yhteisen museoviikkolopun Sodasta rauhaan 19-20.9. klo 11-18. Pääsy 5€/museo, Igormuseossa ja Hangon rintamamuseossa toimii myös museokortti.

https://kaarteensotamuseo.fi

https://rintamamuseo.fi

 

Ja vielä Igor-museosta puheen ollen:

Kauanko kesti Porkkalan tunnelimatka?

Jäikö neuvostoihmisiä Porkkalaan 1956 jälkeen?

Kaikkiin kysymyksiin meillä ei ole vastausta, löydämme jatkuvasti uusia kysymyksiä ja uusia vastauksia. Myös hankolaisten kertomukset talvisodan jälkeisestä ajasta ovat nyt mukana.                

Oppaamme kertovat mielellään lisää!

Katso aukioloajat ja lue lisää klikkaamalla otsikoita vasemmalla.


 bär 001

Jevdokia perheineen asui Porkkalan tukikohdassa ja täällä Jevdokia synnytti kaksoistyttärensä Larissan ja Svetlanan. Mutta Svetlanan passissa lukee syntymäpaikkana Suomi, Larissan passissa sitä vastoin Leningrad.

tvillingar 001

lotta4

Lottien työpanos on aina vahvasti mukana

Degerbyllä oli oma lottaosastonsa. Degerbyläiset lotat kertovat usein kylmistä ja pitkistä päivistä ja öistä vartiotornissa, jossa he tekivät tärkeän työpanoksen sotien aikana. Evakuoinnin aikana lotat tarjosivat keittoa ja kahvia Degerbyn kunnantalon pihalla - eli nykyisen museon pihalla.

 

Dbr MH 4d