Ajankohtaista Degerbyssä

Oletko tietoinen siitä että haja-asutusalueen jätevesiasetus astuu voimaan 31.10.2019? Jos alueellesi on tulossa vesiosuuskunta ja olet liittynyt jäseneksi, niin silloin sinun ei tarvitse muuttaa jätevesijärjestelmiäsi uuden lain mukaisiksi. Voit odottaa siihen asti, kunnes vesiosuuskunnan hanke toteutetaan.

Degerbyhyn on perustettu uusi vesiosuuskunta – Itä-Inkoon vesiosuuskunta - jonka tavoitteena on huolehtia jätevedestä sekä kirkonkylän vanhan osuuskunnan alueella että jätevedestä ja vedensaannista Degerbyn haja-asutusalueella.

Jos liityt jäseneksi nyt, niin sinulla on todiste siitä, että vesiosuuskunnan palvelut koskevat myös sinun kiinteistöäsi.

Tämän lisäksi tieto siitä että Degerbyhyn on tulossa järjestetty jätevesihuolto voisi mahdollistaa rakennuslupien lisäystä haja-asutusalueella.  Manneralueiden yleiskaavoitus on vielä työn alla.

Tällainen viesti vesiosuuskunnan johtokunta sai Inkoon tekniseltä johtajalta Aija Auniolta hallituksen kokouksen jälkeen 12.6.

Inkoon kunta on lupautunut tukemaan hanketta merkittävällä summalla joka määräytyy liittyjämäärän mukaan. Kunnan tuki vakituisille asukkaille liittymisestä on 25 % kustannuksista (max. 3500 €) ja loma-asuntoliittyjille 7,5 % kustannuksista.

Karjaan Puhelin Oy:n kanssa on myös käyty neuvotteluja edullisista kuituliittymistä.

Hankkeeseen on palkattu myös osa-aikaisen projektipäällikön Kati Lundénin joka kesäkuussa aloittaa tiedoituksen projektistä.

Degerbyn päivänä 3.8. on luvassa tehostettu tietoisku.

musekort större logo

Museokortti on nyt myös käytössä Degerby Igor-museossa ja jos lunastat museokortin voit kesän aikana myös matkustaa edullisesti kortilla.  Pääaiheena Degerbyn museossa on  tänä vuonna on  Porkkalan tukikohdanvarustautuminen ydinsotaan, mutta paljon muutakin löytyy. Museo on toukokuussa avoinna lauantaisin klo 12-16, muina aikoina tilauksesta.Tilaa etukäteen: puh. 040 5418526 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jos haluat tuoda ryhmän meille: tilaa aikaaetukäteen! Kesän aukioloajat ovat tas perinteisesti 1.6.-31.8. ti-la klo 11-16.

Alla tietoja musekortin tuomista matkustusehdoista:

Museokortti ja Expressbus yhteistyöhön — museokierrokselle kaikkien aikojen kesäpaketilla  

Museokortin omistajille bussimatkat vain 10€ kaikilla Expressbus-vuoroilla ja koko kesäkauden ajan.

Lue lisää...

Keskiviikkona huhtikuun 24. päivänä perustettu Itä-Inkoon vesiosuuskunta - Östra Ingå vattenandelslag toimii uuden vesihuoltopalvelun päämiehenä jonka tavoitteena on antaa Degerbyn alueen kiinteistöille sekä talousvettä että viemärin.

Hankkeen talousarvio on jopa 4 miljoonan euron luokkaa, riippuen liittymisasteesta. Alue, jonka ajankohtainen suunnitelma kattaa, käsittää n. 450 kiinteistöä. Hankkeen alusta asti on SKT Suomi Oy ollut mukana suunnittelutyössä; yhtiö on erikoistunut vesi- ja viemäriprojekteihin ja sillä on viitisenkymmentä Degerbyn kaltaista toteutettua hanketta takanaan.

Lue lisää...

Olemme saaneet lisää Degerbyviirejä museokauppaamme. Tervetuloa ostoksille!

vimpeln