Tapahtunut Degerbyssä

Degerbyn kyläyhdistys piti vuosikokouksensa torstaina 28.3. ja valitsi koko hallituksensa uudelleen, eli Caj Degerholm jatkaa puheenjohtajana ja hallituksessa jatkavat Karl-Göran Karlsson, Tanja Ljungqvist, Leif Nystén, Tom Räihä, Bengt-Olof Wikström. Lena Selén jatkaa sihteerinä.

Museon uudet näyttelyt avataan 6. toukokuuta ja 8. kesäkuuta järjestetään Avointen kylien päivä, venäläisella teemalla. Polina ja Sergei pitävät musiikkiworkshopin. Degerbynpävänä 3. elokuuta ovat kansallispuvut teemana ja sen lisäksi järjestetään kirppiskadun. Koululaisia kutsutaan syksyllä tapahtumaan jossa evakuointi on teemana.

Degerbyn posti avattiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1891 - ja avattiin jälleen Porkkalan vuokrakauden jälkeen 1958. Vuonna 1962 Sirkka Ramstedt saapui sijaisena Degerbyn postille, tarkoitus oli hoitaa kolmen viikon sijaistehtävän mutta tänne hän jäi kolmeksikymmeneksi vuodeksi, kunnes Degerbyn posti lakkautettiin vuonna 1992. Näyttely Postibussilla Degerbyhyn avattiin kyläkonttori Rosenbergissä 1.12. ja kertoo sekä Degerbyn postin että postibussin historiasta. Näyttely on avoinna joulukuussa 2018 lauantaisin ja 1. maaliskuuta 2019 alkaen jälleen lauantaisin 12-16. Onko sinulla muistoja Degerbyn postista tai postibussista - tule kertomaan. Keräämme tarinoita ja esittelemme niitä kesän aikana.

Kuvassa Sirkka Ramstedt esittelee näyttelyn avajaisissa  muistojaan Degerbyn postista. 

Dbr HÄNT 855

 

Camilla Gorbatowin esitys perunakirjastaan otettiin mielenkiinnolla vastaan torstaina. Camilla tarjosi sekä perunaleivoksia että ihania reseptivihjeitä ja perunatarinoita. Hänen kaksikielinen perunakirjansa on nyt myynnissä Igorin museokaupassakin.

Kuvassa Camilla tarjoaa perunaleivoksia Solveig Sivarolle.potatis1

Kyläyhdistyksen vohvelijuhlat onnistuivat lauantaina 13.10. Kuvassa Degerbyn kyläavustaja Saga Eskman tarjoaa vohvelin Jukka Mähöselle.Dbr HÄNT 848