Tapahtunut Degerbyssä

Avointen Ovien päivänä 8.6. tapahtui paljon Igormuseossa. Ja seuraavana päivänä saimme kauniit kiitokset Tatiana Pöntiseltä. Hänen kertomuksensa vanhemistaan jotka tapasivat toisiaan matalla Porkkalan tukikohtaan esitettiin digitaalisessa muodossa - aivan uusi esittelymuoto joka varmasti saa jatkoa.

Tatianan kirje on luettavissa kuvien jälkeen.

ppna2

ppna3

 

Tatianan kirje:

Eilen oli nautinnollinen päivä meille.

Sydämelliset kiitokset upeasti järjestetystä tilaisuudesta teidän museossa!

ppna1b

Kiitos informatiivisesta opastuksesta  Lenan ja Berndtin johdolla!

Kiitokset   venäläisille muusikoille vanhempieni nuoruuden nostalgisesta  venäläisestä musiikista!

Kiitoksia herkullisesta eksotisestä tarjoilusta afganistanilaisille taitaville  kokeille!

Oli liikkuttavaa tutustua Rakkautta yli rajojen - digitaaliseen  näyttelyyn!

Erilliset  suurkiitokset sen digitaalisuunnittelijalle ja toteuttajalle!!!

Vaikuttava tulos!

 Sydämelliset kiitokset  kaikille museon tekijoille kaikesta tehdystä  kovasta työstä, jotta uusi museokausi olisi menestyksekäs ja mielenkiintoinen  kaikille museon vieraille.

Teidän museolla on äärimmäisen tärkeä rooli  nuoremman sukupolven ja miksei vanhempienkin  nykyrivikansalaisten valistuksessa ja suvaitsevaisuuden kasvatuksessa historian tapahtumien ymmärryksen suhteen!

 Olen vahvasti vakuuttunut siitä, jopa omien  nuorempien seuralaistemme perusteella.

Ollaan  yhteydessä!

Oikein hyvää kesän jatkoa museon ja perheen asioiden parissa!

Tatiana ja Kalevi Pöntinen

Sabina-tytär, Viljo-poika.

Degerbyn kyläyhdistys piti vuosikokouksensa torstaina 28.3. ja valitsi koko hallituksensa uudelleen, eli Caj Degerholm jatkaa puheenjohtajana ja hallituksessa jatkavat Karl-Göran Karlsson, Tanja Ljungqvist, Leif Nystén, Tom Räihä, Bengt-Olof Wikström. Lena Selén jatkaa sihteerinä.

Museon uudet näyttelyt avataan 6. toukokuuta ja 8. kesäkuuta järjestetään Avointen kylien päivä, venäläisella teemalla. Polina ja Sergei pitävät musiikkiworkshopin. Degerbynpävänä 3. elokuuta ovat kansallispuvut teemana ja sen lisäksi järjestetään kirppiskadun. Koululaisia kutsutaan syksyllä tapahtumaan jossa evakuointi on teemana.

Degerbyn posti avattiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1891 - ja avattiin jälleen Porkkalan vuokrakauden jälkeen 1958. Vuonna 1962 Sirkka Ramstedt saapui sijaisena Degerbyn postille, tarkoitus oli hoitaa kolmen viikon sijaistehtävän mutta tänne hän jäi kolmeksikymmeneksi vuodeksi, kunnes Degerbyn posti lakkautettiin vuonna 1992. Näyttely Postibussilla Degerbyhyn avattiin kyläkonttori Rosenbergissä 1.12. ja kertoo sekä Degerbyn postin että postibussin historiasta. Näyttely on avoinna joulukuussa 2018 lauantaisin ja 1. maaliskuuta 2019 alkaen jälleen lauantaisin 12-16. Onko sinulla muistoja Degerbyn postista tai postibussista - tule kertomaan. Keräämme tarinoita ja esittelemme niitä kesän aikana.

Kuvassa Sirkka Ramstedt esittelee näyttelyn avajaisissa  muistojaan Degerbyn postista. 

Dbr HÄNT 855

 

Camilla Gorbatowin esitys perunakirjastaan otettiin mielenkiinnolla vastaan torstaina. Camilla tarjosi sekä perunaleivoksia että ihania reseptivihjeitä ja perunatarinoita. Hänen kaksikielinen perunakirjansa on nyt myynnissä Igorin museokaupassakin.

Kuvassa Camilla tarjoaa perunaleivoksia Solveig Sivarolle.potatis1