Degerbyn kyläyhdistys ry - Degerby byaråd rf perustettiin 1991. Nykyisin meillä on kirkonkylän keskustassa Furuborgintie 6 sijaitseva kodikas kyläkonttori Rosenberg, joka on kaikkien kyläläisten käytettävissä. Samassa kiinteistössä on myös suosittu Degerby Igor-museo, joka perustettiin vuonna 1997. Rosenberg-talo toimi Degerbyn itsenäisen kunnan kunnantalona aina syksyyn 1944 saakka, jolloin Porkkalan alue jouduttiin vuokraamaan Neuvostoliitolle.

Kyläkonttori ja museo toimivat yhdessä ja niiden aukioloajat ovat samat. Molemmissa rakennuksissa on näyttelyitä joita päivitetään jatkuvasti. Museolla on vuosittain yli 3 000 kävijää, ja vuosi 2016 oli erittäin vilkas, koska tänä vuonna on kulunut 60 vuotta Porkkalan alueen palautuksesta. Kyläkonttorista löytyy IT-huone, joka on varustettu kopiointilaitteella, tietokoneilla, skannerilla, laserprintterillä sekä ilmaisella langattomalla internetyhteydellä. Vuokrataan myös kokoushuone, johon sopii 25 henkilöä sekä pieni lahjapuoti, jossa myydään mm. paikallisia käsitöitä, makeisia ja kirjoja. Ylläpidämme sähköistä arkistoa, joka sisältää yli 800 museoesinettä sekä noin 7500 kuvaa Degerbystä, Porkkalasta ja Baltiasta.

Kyläyhdistys pyrkii kehittämään Degerbystä entistä viihtyisämpää omaleimaista kyläyhteisöä. Olet kylätoimikunnan jäsen ja tervetullut mukaan toimintaamme, mikäli asut tai olet asunut Degerbyssä. Yhdistyksemme tarvitsee sekä hyviä ehdotuksia että henkilöitä, jotka ovat valmiita tarttumaan toimeen.

Neljän Leader+projektin avulla olemme kehittäneet toimintaamme. Edellinen eli neljäs projekti Interaktiivinen Degerby loppui maraskuussa 2014. Nämä kotisivut kehitettiin viimeisimmän projektin yhteydessä.

Yhdessä Degerbyn nuorisoseuran kanssa olemme järjestäneet Degerbyn päiviä, Muinaistulien öitä sekä jouluviikon tapahtumia.

Olemme varustaneet kirkonkylässä sijaitsevan leikkipuiston.

Porkkalan Parenteesi-yhdistyksen jäsenenä osallistumme Kirkkonummen, Siuntion ja Inkoon markkinointiin.

 

Kyläyhdistyksen hallitus vuonna 2021

 

Puheenjohtaja: Kim Rajalin, puh. 050 541 2184, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sihteeri: Lena Selén, puh. 040-541 8526, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Muut jäsenet:

Karl-Göran Karlsson

Tanja Ljungqvist

Leif Nystén

Tom Räihä 

Bengt-Olof Wikström

 

Igor-museon jaosto:

Berndt Gottberg, puh. 0400-528 598