Lähituotanto ja palvelut

Oletko degerbyläinen yrittäjä? Haluatko, että kirjoitamme sinun palveluista tai tuotteista? Ota yhteyttä: 0466 230 405 eller Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Katso lista kaikista paikallisista yrittäjistä.

Dbr 75 B
Laulaja Kisu Jernströmin vuonna 2004 perustama
kyläkauppa, tarjoaa suuren valikoiman laadukkaita
elintarvikkeita, sekä kesän herkkuja . Kyläkaupan 
yhteydessä on kahvila, joka tunnetaan hyvästä kahvista,
herkullisista lähituotetuista levonnaisista sekä gourmet 
Hodareista ja Burgereista.Kaupan yhteydessä on myös 
ravintola terasseineen.Degerby Deli on järjestänyt jo
17 kertaa Degerbyn legendaariset Possujuhlat. 
Kesällä auki joka päivä ja tarkemmat  aukioloajat 
degerbydeli.fi  puh.Tiina +358(0) 40 5466401
Tervetuloa - Välkommen

Maira Lindeberg osti 10 vuotta sitten punaisen puutalon Degerbyn Kocksbystä. Hän tunsi, että tämä on se paikka, johon hän perustaisi buddhalaisen retriittinsä.

Jotta ymmärtäisimme miksi, meidän täytyy katsoa hieman taaksepäin. Kiinnostus uskontoa ja filosofiaa kohtaan on aina ollut olemassa, mutta vasta Intian-matkalla 1996 Maira löysi perinteen, joka on vaikuttanut hänen elämäänsä. Intiassa hän tapasi thaimaalaisen munkin, joka oli pyhiinvaellusmatkalla Bodhgayaan, paikkaan, missä Buddha valaistui. Kommunikaatio oli vaikeaa, sillä yhteinen kieli puuttui, mutta siitä huolimatta yhteys syntyi.

– Häneltä sain tietää tiibetiläisestä perinteestä. Hän näytti minulle suuntaa, ja antoi minulle tien, jota aloin tutkia.

Lue lisää...

VENEPAIKKOJA VUOKRATAAN

Vapaita venepaikkoja soutu- ja moottoriveneille Torbackassa Kallerfjärdin laiturikerhon laiturissa.

Tiedustelut: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä rahastonhoitaja Antti Haukkamaa 050 5357683

Grefvaksen tilalla Degerbyssä asuu Tor-Björn Karlsson perheineen. Tilalla on sekä vanhempia että uudempia rakennuksia.

– Vuokraustoiminta on luonnollinen jatko toiminnalle, jonka isäni Karl-Göran aloitti 2000-luvun alussa, Tor-Björn kertoo.

Karl-Göran Karlssonin lopettaessa sikojen pidon tilalle jäi tyhjiä rakennuksia, ja siitä alkoi varastonvuokraus. Nyt toimintaa on laajennettu. Pihalle on rakennettu uusi rakennus, jossa on tavarahissi. Varastojen koot vaihtelevat kolmesta kahteenkymmeneen neliöön.

Lue lisää...

Karl-Göran ja Dita Karlsson vuokraavat Grefvaksen tilalla mökkejä. Toista kutsutaan Olympia-mökiksi ja toinen on vanha torppa.

– Sinne minä muutin, kun palattiin Porkkalaan vuokrakauden jälkeen, Karl-Göran kertoo. Dita muutti torppaan vuonna 1962.

Grefvaksen tilan päärakennus oli vielä pystyssä, mutta niin huonossa kunnossa, että se purettiin.

– Vieraamme ovat usein rakennustyöläisiä, jotka etsivät tilapäistä asuntoa lähellä työpaikkaa, Dita kertoo. Mutta juuri nyt Suomessa ei rakenneta. Sen huomaa myös kävijämäärästämme.

Lue lisää...