Lähituotanto ja palvelut

Oletko degerbyläinen yrittäjä? Haluatko, että kirjoitamme sinun palveluista tai tuotteista? Ota yhteyttä: 0466 230 405 eller Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Katso lista kaikista paikallisista yrittäjistä.

Maira Lindeberg osti 10 vuotta sitten punaisen puutalon Degerbyn Kocksbystä. Hän tunsi, että tämä on se paikka, johon hän perustaisi buddhalaisen retriittinsä.

Jotta ymmärtäisimme miksi, meidän täytyy katsoa hieman taaksepäin. Kiinnostus uskontoa ja filosofiaa kohtaan on aina ollut olemassa, mutta vasta Intian-matkalla 1996 Maira löysi perinteen, joka on vaikuttanut hänen elämäänsä. Intiassa hän tapasi thaimaalaisen munkin, joka oli pyhiinvaellusmatkalla Bodhgayaan, paikkaan, missä Buddha valaistui. Kommunikaatio oli vaikeaa, sillä yhteinen kieli puuttui, mutta siitä huolimatta yhteys syntyi.

– Häneltä sain tietää tiibetiläisestä perinteestä. Hän näytti minulle suuntaa, ja antoi minulle tien, jota aloin tutkia.

Lue lisää...

VENEPAIKKOJA VUOKRATAAN

Vapaita venepaikkoja soutu- ja moottoriveneille Torbackassa Kallerfjärdin laiturikerhon laiturissa.

Tiedustelut: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä rahastonhoitaja Antti Haukkamaa 050 5357683

Mukavassa ja hyvin varustellussa "Nappitiikerit "-käsityökaupassa Degerbyn kirkonkylässä tiskin takana seisoo usein omistaja itse – Terese Norrvik. Vuodesta 2008 hän on toiminut yrittäjänä Degerbyssä.

– Kirkkonummelainen käsityökauppa Neppari suljettiin, ja sen omistaja etsi henkilöä, joka voisi jatkaa toimintaa. Olin silloin vuorotteluvapaalla ja ajatus tehdä jotain aivan toisenlaista työtä heräsi.

Terese oli ollut töissä Nokialla 15 vuotta tehdessään täyskäännöksen vaihtaessaan alaa.

– En ole katunut sitä hetkeäkään. Olen aina ollut kiinnostunut käsityöstä. Kävin 5-vuotiaana ensimmäisellä ompelukurssilla äitini kanssa.

Lue lisää...

Grefvaksen tilalla Degerbyssä asuu Tor-Björn Karlsson perheineen. Tilalla on sekä vanhempia että uudempia rakennuksia.

– Vuokraustoiminta on luonnollinen jatko toiminnalle, jonka isäni Karl-Göran aloitti 2000-luvun alussa, Tor-Björn kertoo.

Karl-Göran Karlssonin lopettaessa sikojen pidon tilalle jäi tyhjiä rakennuksia, ja siitä alkoi varastonvuokraus. Nyt toimintaa on laajennettu. Pihalle on rakennettu uusi rakennus, jossa on tavarahissi. Varastojen koot vaihtelevat kolmesta kahteenkymmeneen neliöön.

Lue lisää...

Karl-Göran ja Dita Karlsson vuokraavat Grefvaksen tilalla mökkejä. Toista kutsutaan Olympia-mökiksi ja toinen on vanha torppa.

– Sinne minä muutin, kun palattiin Porkkalaan vuokrakauden jälkeen, Karl-Göran kertoo. Dita muutti torppaan vuonna 1962.

Grefvaksen tilan päärakennus oli vielä pystyssä, mutta niin huonossa kunnossa, että se purettiin.

– Vieraamme ovat usein rakennustyöläisiä, jotka etsivät tilapäistä asuntoa lähellä työpaikkaa, Dita kertoo. Mutta juuri nyt Suomessa ei rakenneta. Sen huomaa myös kävijämäärästämme.

Lue lisää...