Aktuellt i Degerby

alexander2

Vi hade sommaröppet tisdagar till lördagar hela juli och augusti kl. 11-16 och givetvis alltid på beställning. Vår sommarguide för tredje året i följd var Alexander Johansson. I fortsättningen har vi öppet lördagar kl. 12-16, då är alltid en guide på plats. Vi har förstås också öppet på beställning. Kontakta oss, gärna någon dag på förhand:

tel. 040 5418526  eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                                                                                  

I april öppnade Igor-museet sina nya utställningar. Det har hänt mycket under vintern, en del av föremålen har bytts ut och bytt plats och många nya historier har kommit in. Vi berättar både om dem som evakuerades från Porkalaområdet och om dem som bodde här under Parentesen, dvs. ryssar, ester, letter, ukrainare. Dessutom finns det en berättelse om en Hangöfamilj som evakuerades till Degerby. Välkommen på besök! Öppethållningstiderna hittar du här.

Det finns 489 gravar på Kolsarby ryska begravingsplats i Kyrkslätt. 184 av dem gäller barn. Detta vet vi tack vare Guy Nordström som gjort ett fint jobb med att ta reda på alla namn och titlar och andra fakta som finns på stenarna och gjort en förteckning som han överräckt till Igor-museet. Stort tack Guy!