20180413 677 Degerby YS13

Uuden vesi- ja viemäröintiprojektin infoilta herätti kiinnostusta juuri ennen pääsiäistä järjestettävässä tiedotuskokouksessa. SKT Suomi on laatinut ehdotuksen johon mahtuisi 400-500 taloutta, noin puolet niitä vapa-ajankiinteistöä.

Kartasta näkyy millä alueella kyseinen projekti voisi toteutua, riippuen siitä miten moni talous liitty siihen. Kartan alta myös kustannusarvio 100-prosenttisesti toteutuneesta projektista (ALV 0). Vähän suurempi kartta ja kolme eri kustannuslaskelmaa ovat nähtävilla Rosenberg kyläkonntorissa lauantaina 21.4. klo 12-16.

20180413 Kustannusarvio Degerby YSA

vatten3Liittymiskustannus pyörii uuden vesi- ja viemäriosuuskunnan puitteissa 11000-13000 euron paikkeilla. Inkoon kunnan valtuusto päätti äsken että kunta maksa 25 prosenttia  tästä hinnasta kiinteästi asuville talouksille.

Jos kunta rakentaisi kattavan vesi- ja viemärijohdon Degerbyhyn niin hinta olisi varmasti kaksi kertaa suurempi kuin SKV Suomen hinta, arvioi mm kunnanvaltuuston puheenjohtaja Robert Lemström.

Kirkonkylään ei käytännössä enää myönnetä rakentamislupia niin kauan kuin kattava viemärisysteemi puuttuu.

Uuden vesi- ja viemärijohdon rakentaminen voisi myös mahdollistaa kuituyhteyksiä koko alueelle.

Lisää infoa on kohta tulossa, lupasivat SKT Suomen Mikko ja Timo Kantola ja toivoivat että myös talkoolaisia saadaan mukaan uuden osuuskunnan hallitukseen.

Degerby.fi sivuilla Tulossa otsikon alta 28.3. löytyy linkki jonka avulla voi ilmoittaa kiinnostusta projektiin. Kuvassa kartta tarkastus käynnissä 28.3. kokouksessa.