Sigurd Seger oli 16-vuotias saadessaan töitä Tor Engbergiltä. Engberg oli saanut tehtäväkseen kaivaa Kolsarbyn neuvostohautausmaata ja Sigurdin tehtävä oli ajaa kaivinkonetta.

- Kahdeksan miestä tuli hautaustoimistosta avaamaan arkut. Silloin kukaan muu ei saanut tehdä mitään. Venäläinen, joka oli paikalla, kirjoitti muistiin jokaisen nimen, joka tiedettiin. Kirkon vahtimestarikin oli paikalla, mutta en enää muista hänen nimeään.

Haudat olivat noin kahden metrin syvyydessä savimaassa, joka teki työstä todella hankalan. Yksi haudoista oli muurattu, eikä tiedetty, miten sitä tulisi käsitellä. Haudat siis kaivettiin esille ja sen jälkeen takaisin maahan uudessa järjestyksessä. Kaikki Porkkalan alueen haudat keskitettiin tähän paikkaan.

- Kaiva vain, saat kuitenkin vain vilttitossut kauhaan, joku pilaili. Naisten punaisten nauhojenkin kanssa leikiteltiin.

Sigurd muistaa yhä miltä tuntui istua kaivinkoneessa.

- Näin yhden ruumiin, joka kaivettiin esiin. Istuin kaivinkoneessa ja katsoin vain toisella silmällä. Sen jälkeen näin kamalia painajaisia, enkä enää koskaan halunnut katsoa, kun arkkua avattiin.