På kommande

På kommande

Idag
Kommande denna månad
Föregående månad Föregående dag
Nästa dag Nästa månad
Byarådets årsmöte uppskjutet
Onsdag, 22. April 2020, 18:00

Hans Brenner, Tanja Ljungqvist och Veronika Bäckman står för programmet i samband med Degerby byaråds årsmöte dendag vi kan hålla det. OBS! tiden ännu öppen. Vi startar med Hans Brenners skildring av sin farfars färd genom Sibirien långt innan den transsibiriska järnvägen var byggd. Farfar Magnus Brenner utsågs som botaniker och enda ryskkunniga till den expedition som 1876 skulle möta polarforskaren Adolf Erik Nordenskiölds andra resa till Jenisej. Landexpeditionens uppgift var framför allt att bevisa att här fanns en östlig handelsväg via den sibiriska kusten att dra nytta av. Hans Brenner har gjort ett enormt arbete med att uppdatera Magnus Brenners reseskildring. Boken finns till salu i Igors museishop.

Tanja Ljungqvist, född i Sibirien, har flera gånger återbesökt sina forna hemtrakter och hon har lovat berätta om det senaste besöket, komplett med bilder.

Veronika Bäckman har de senaste åren byggt upp en produktion av sylt m.m. baserat på hemodlade bär och grönsaker. Hon bjuder på smakprov och berättar om sin verksamhet.

Efter programmet blir det årsmötesförhandlingar.