musekort logo svenska

Museikortet gäller numera också i Degerby Igor-museet. Här kan du också köpa ett nytt museikort, förnya ditt gamla kort eller ge ett kort i gåva, till exempel till en nybakad student! Dessutom kan du göra en bussresa för en tia till andra museer.

I Degerby berättar vi om hur den sovjetiska Porkalabasen började rustas inför ett eventuellt kärnvapenkrig precis innan Chrustsjov kom på andra tankar och beslöt återlämna Porkala rejält i förtid. Det finns också flera andra utställningar att bekanta sig med.

Ett samarbete mellan museikortet och Expressbus gör det möjligt att under alla tre sommarmånaderna resa med Express-bussar på alla linjerna för bara 10€. Visa museikortet för chauffören när du köper biljetten! Svårare än så är det inte. Priset gäller för en riktning och vill man fortsätta direkt t.ex. från Tammerfors vidare till Jyväskylä gäller biljetten också där. Men gör man ett uppehåll på t.ex. 5 timmar så får man betala en tia till för fortsättningen.

Från Helsingfors kan man tre dagar i veckan åka till Vapriiki i Tammerfors. Det här är ett pilotprojket som pågår tisdagar, onsdagar och torsdagar under perioden 4.6.-11.8.

Expressbussarnas ruttnät finns via den här länken:

http://www.expressbus.fi/fi/aikataulut-ja-liput/