ddagdans

Att intresset för folkdräkter lever och mår bra bevisades omsorgsfullt på Degerbydagen den 3 augusti när först Igormuseets gård och sedan torget fylldes av folkdräktsklädda i munter dans. Då hade Anita Sontag redan kunnigt presenterat den finlandssvenska fokdräktens historia och mycket annat hade hänt. Det faktum att det var den trettionde Degerbydgen som nu firades uppmärksammades och Magnus Malmberg berättade hur det gick till när man 1989 bestämde sig för att fira den allra första Degerbydagen.

Byakontoret Rosenberg fylldes av intresserade som ville veta mera om Ingå Östra Vattenandelslag och på Igormuseet var det trängsel medan Alexander Johansson ömsom jussi1guidade och ömsom demonstrerade den nya touch screen skärmen.

Café Sidenvägen sålde slut på sina exotiska läckerheter och också Degerbymarthornas våfflor gick ut till den sista smeten.

På torget Serverade Duf kaffe och Karis telefon informerade om möjligheterna att få fiber i samband med vatten- och avloppsprojektet. Rosk´n Roll informerade om sophantering och Folkhälsans tält fick många besök.

Bland torgförsäljarna utmärkte sig Jussi Tallebo med allt från rabarberplantor till manschuriska valnötsträd.

Men frågan om Degerbydagens eventuella fortsättning är fortfarande obesvarad.