På Grefvas i Degerby bor Tor-Björn Karlsson tillsammans med sin familj. På gården finns ett antal byggnader, vissa äldre och vissa nyare.

– Att syssla med uthyrning av lagerutrymmen var en naturlig fortsättning på verksamheten som min pappa Karl-Göran hade startat i början av 2000-talet, berättar Tor-Björn.

När Karl-Göran Karlssons svingårdar blev tomma fanns det byggnader med tomt utrymme – och så startade verksamheten. Nu har verksamheten utvidgats och en helt ny byggnad med varuhiss har byggts. Utrymmenas storlek varierar från allt mellan 3 och dryga 20 kvadrat.

Tor-Björn menar att det finns ett behov av små lagerutrymmen, folk förvarar allt från båttillbehör till skidor. Under sommaren behövs en plats för vintergrejer och under vintern behövs en plats för sommargrejer. Det finns olika livssituationer då folk behöver lagringsutrymme, t.ex. då man renoverar eller håller på att bygga ett hus.

De flesta kunderna kommer från huvudstadsregionen. Grefvas ligger på en lämplig plats precis invid stamväg 51, då storstadsborna drar ut till sina stugor i västra Nyland.

– Lagerutrymmena är billigare här än i Helsingfors. Kunderna uppskattar läget samt de varma och torra utrymmena, konstaterar Tor-Björn.

En del av kunderna har fått tillfälligt jobb utomlands och behöver ett ställe att förvara sina saker under en längre tid.

– Det är tryggt för kunderna att lämna sina saker här. Vi bor alldeles i närheten och byggnaderna är hela tiden under uppsyn, berättar Tor-Björn.

 

Tor-Björn Karlsson

Halvdelsvägen 30, 10160 Degerby

+358405517560

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

www.varasto-lager.fi